Een klein schaakstuk

Een zoektocht naar de geheimen van het menselijk bestaan. Emoties wisselen elkaar af en aan van het ene naar het andere uiterste, Een kleurrijk aanbod van verschillende theatervormen, verrassend, uitdagend en divers.

Een klein schaakstuk is een diepgaande voorstelling over menselijke relaties, hoop en dromen, maar ook een stuk vol emoties en geestige momenten. Het maakt je aan het lachen en zet je brien in beweging.

De dictatoriale rijkeluis leert zijn dochter de les, de rijkeluizen zwemmen in het geld want rijkeluizen zijn winnaars. Maar …. winst en verliesstaan dicht bij elkaar, welk lot zal de dochter treffen?

Tijdens het gebruikelijke potje schaak tussen rijkeluis en de onderdanige bediende Pias, die zijn meester altijd laat winnen, wordt de schaakpartij plotseling onderbroken door een incident. Pias dient poolshoogte te gaan nemen en zijn dochter maakt haar vader duidelijk dat hij verloren staat. Rijkeluis is woedend en stuurt zijn dochter weg, maar beseft tegelijkertijd dat zij een groot schaaktalent is. Hij besluit om haar te laten spelen tegen de kampioen en al zijn geld in te zetten op zijn dochter…

Datum: 15 maart 2014
Locatie: Huis van Puck te Arnhem
Datum: 10 mei 2014
Locatie: De Bres te Leeuwarden
Datum: 23 mei 2014 Locatie: Podium Gigant te Apeldoorn
Datum: 15 juni 2014
Locatie: Oostblok Theater te Amsterdam

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com