Het Gelijk van de Achterkant

Het Gelijk van de Achterkant is een caleidoscopisch theaterstuk in een multiculturele setting waarin alledaagse en minder alledaagse voorvallen voor het voetlicht worden gebracht. Een ogenschijnlijk onbenullig bezoek aan een apotheek geeft een inkijkje in ons menselijk handelen. Eenzaamheid, hypocrisie en ijdelheid blijven niet onderbelicht. Ook zwaardere thema´s worden niet geschuwd. De waanzin van de oorlog, de schrijnende gevolgen van gebrek aan verdraagzaamheid, een kwaal van deze tijd. Onderdrukking en vervolging, de wrange kanten van het gebrek aan respect. Kleinburgerlijke conflicten over zo iets onnozels als een portretfoto. De vermeende maakbaarheid van onze samenleving met een keur aan verschillende culturen, die vaak tot teleurstelling leidt.

Om het geheel in een aanvaardbaar perspectief te plaatsen, voorziet een onafhankelijke derde het stuk tussen de bedrijven door van tot nadenken stemmende bespiegelingen. Een intercultureel stuk waarover je nog lang wilt napraten.

Spel:
Eefje van der Schoot, Netty Harmse, Hennie Yenal, Ben Eggermont, Henk Salomons, Ko van Raamsdonk, Carolien Ijssenagger, Joop Wenniger, Azar Tishe, Elza Lotte Diderik, Şebnem Congar Moroğlu, Khaled Tabba en Bako Sorany.

Regie & Artistiek leider : Bako Sorany
Regieassistente: Elza Lotte Diderik
Tekst: Schrijverscollectief Theater Zonder Grens
Muziek: Hama Bakir, Ingrid van Enckevort
Kostuums: Hennie Yenal
Belichting: Edwin de Haan
Productieleiding:
Yentl Martis
Decor: Henk Salomons

Stills uit de gemaakte filmopname

Foto’s © Theater Zonder Grens

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com